Tutustu yhteistökumppanimme tarjouksiin tästä Maritim tarjoukset

Kalastajille ja veneilijöille uusi huoltorakennus Naistenlahteen

Kalastajille ja veneilijöille uusi huoltorakennus Naistenlahteen

 

26.8.2005 Tampereen kaupunki on rakentanut uuden huoltorakennuksen kalastajien ja veneilijöiden käyttöön. Rakennuksen varustelistasta löytyvät mm. kaksi perkuupöytää vesialtaineen, jäähilekone, jäteasiat ja WC. Nyt esim. kaupunkiasunnossa asuva kalastaja voi perata saaliinsa siististi jo satamassa tarvitsematta liata omaa keittiötään. Lisäksi jäähilekoneesta voi ottaa jäitä mukaansa veneeseen, jolloin täkyt tai mahdollinen saalis säilyy pilaantumatta pitkilläkin kalareissuilla. Aloite huoltorakennukseen ja sen varustamiseen tuli Näsin Uistajilta. Näsin Uistajat huolehtii myös rakennuksen huollosta. Omat jälkensä tulee jokaisen käyttäjän tietenkin siivota itse.

Huoltorakennus julkistettiin 26.8. ja sen nimeksi tuli Lahnala Hämeen maakuntakalan mukaan. Avajaistilaisuudessa satamapäällikkö Matti Joki korosti erityisesti vetouistelun olevan tulevaisuudessa Tampereen matkailuvaltti. Tampereen kaupungin panostuksesta kalastusharrastukseen kertoo Lahnalan ohella mm. Suomen ensimmäinen lämmitettävä laskuluiska ja lisääntyneet kalanistutusvarat.

Huoltorakennuksen käyttöperiaatteista sovitaan lähiaikoina tarkemmin, mutta se tulee pitää sijaintinsa vuoksi luonnollisesti lukittuna satamatoimiston aukioloaikojen ulkopuolella. Avaimia voi lunastaa itselleen Näsin Uistajien kautta. Avainmaksu on kaksikymmentä euroa ja se maksetaan joka kolmas vuosi.

Huoltorakennus sijaitsee Naistenlahdessa satamatoimiston ja laskurampin läheisyydessä Tampereen Kylpylää ja Merimarinaa vastapäätä.