Tutustu yhteistökumppanimme tarjouksiin tästä Maritim tarjoukset

Suomen ensimmäinen lämmitettävä laskuluiska avattu Näsijärvellä

Suomen ensimmäinen lämmitettävä laskuluiska avattu Näsijärvellä

27.11.2003 Erityisesti myöhäissyksyn vetouistelijoita, mutta myös muita vesilläliikkuvia, palveleva Suomen ensimmäinen sähkölämmitteinen laskuluiska on avattu juhlallisin menoin Näsijärven Naistenlahdessa. Avajaistilaisuudessa olivat läsnä katupäällikkö Aki Hyrkkönen, satamamestari Matti Joki, Näsin Uistajien Juha Junno ja Pohjakala klubin Juha Väisänen. Luiska sijaitsee Naistenlahden etelärannalla kaupungin satamatoimiston vieressä. Luiska on varustettu kohdevaloin ja koko alue on hyvin valaistu ja laajennettu riittävästi traileriyhdistelmien kääntämistä silmällä pitäen.

Hanke lähti liikkeelle Näsin Uistajat ry:n satamapäällikkö Matti Joelle tekemästä aloitteesta jo vuonna 1999. Asia jäi tuolloin vielä mietintämyssyyn, mutta Näsin Uistajat nosti asian uudelleen esiin vuonna 2002, jonka tuloksena katupäällikkö Aki Hyrkkönen antoi määräyksen luiskan suunnittelun aloittamisesta. Nyt komea luiska on valmis ja odottaa vesilläliikkujia käyttäjikseen.

Kun Näsin Uistajilta tiedusteltiin muita vesilläliikkujilta puuttuvia palveluita, nousi esille mm. traileriyhdistelmien säilytysongelma. Tähänkin on näin ollen tulossa ratkaisu, sillä kaupunki on luvannut toteuttaa tulevien vuosien aikana Paasikiventien sillan alle 30-40 parkkipaikka traileriyhdistelmälle sekä lisäksi luiskan läheisyyteen vesilläliikkujia palvelevan huoltorakennuksen vessoineen ja juoksevalla vedellä varustettuine perkauspaikkoineen.

[ Aamulehden juttu ]