Tutustu yhteistökumppanimme tarjouksiin tästä Maritim tarjoukset

Tappajahauen voitto Rimmille ja Isoaholle (Hauki 9650g)

Hauki 9650g

  • Saajat: Ari Rimmi, Pertti Isoaho ja Petro Isoaho
  • Saantipaikka: Vanajavesi, Rauttunselkä
  • Saantiaika: 4.9.2004
  • Paino: 9650g

Otteita Valkeakosken sanomista (toimittaja Alpo Eerola):

Todella isoja haukia alkaa nousta vasta, kunhan syksyn järvivedet viilenevät. ”Ei, ei – nyt meni väärin.” Otetaanpa uusiksi. ”Hauki aktivoituu heti, kun sää syksyllä lämpenee niin kuin nyt. Haukia on joskus ihan silmittömästi otillaan ja silloin kuhat uivat pakosalle. Ainakin minä pärjään, kun säätila menee tällaiseksi.” Näillä sanoilla Tappajahauki-uistelussa lauantaina voiton vienyt tamperelainen Ari Rimmi kiitteli lämpimäksi äitynyttä syyspäivää komeasta saaliista. Vanajavesi Sääksjärven sillan seutuvilla oli peilityyni.

Rimmin voittohauki painoi 9,650 kiloa ja palkinnoksi tuli tuhansien arvoinen alumiinivene. Rimmi oli yhtä hymyä: hän voitti Tappajahauki-uistelun jo toisen kerran. Seitsemän vuotta sitten hän lähti kotimatkalle uuden perämoottorin kanssa. ”Voitin silloin kuusikiloisella hauella. Nyt kuusi isointa haukea tässä kilpailussa painoivat kaikki yli seitsemän kiloa. Mahtava päivä olla kalassa” naureskeli Rauttunselkään jälleen luottanut Rimmi.

”Vanhat konstit purivat tänäänkin. Uskalsimme taas uittaa suuria vaappuja syvällä ja voittokala nappasi melkein samasta paikasta kuin 1997. Siinä oli kymmenen metriä vettä alla ja vaaput uivat seitsemässä” Rimmi paljasti.

Entä mitä voittajalla oli siiman päässä? ”Taas kerran saat saman vastauksen. Vaappu oli nytkin parikymmentä senttiä ja väri mustahopea. Hämmästyttävää, mutta totta. Ihan samanlaisella vieheellä voitin viimeksikin” Rimmi vihjasi. ”Kaikkiaan 25 minuuttia jouduin kalaa väsyttämään. Vaappu oli suupielessä ja vei aika kovaa. Jouduin pyörittämään venettä niin, että kala pysyy peräpuolella. Yhden viereisen siiman se sotki ja se oli pakko itse katkaista.”

Rimmi oli jopa hieman taikauskoinen. ”Kysyin aamulla vaimoltani ensimmäisen kerran seitsemään vuoteen, lähtisikö hän mukaan Valkeakoskelle, mutta kotiinhan tuo jäi. Ihme, kun voitto tuli ilman naista. Useana vuonna voittoveneessä on ollut ainakin yksi nainen mukana” jutteli Rimmi, jonka venekuntaan kuuluivat Pertti ja Petro Isoaho.

”No, tuurikaojahan nämä ovat. Tai ei ihan. Neljä vuotta sitten olin täällä kolmas ja myös 1999 kärkipäässä. Tappajahauki-uistelusta onkin tullut suosikkikilpailu.”

Rimmi oli kiikuttaa punnitukseen kenties vielä suuremman jättikalan. ”Se olikin sellainen peto, että jäljelle jäi vaappu, jonka kyljistä olivat koukut tulleet läpi. Olisi kai miehen pitänyt olla vähän rauhallisempi sen kanssa, eikä sillä tavalla karkuuttaa” Rimmi manasi.